Архив

Денят на голямото откриване на сайта – 13 МАРТ 2011

0
Споделяния
0Точки

Днес във facebook с екипа създадохме следната рекламка на сайта Knigi-Igri.NET:

Къде са ми детските книжки?

Отговор: В сайта Knigi-Igri.NET

А защо пък точно там?

Отговор: Ами защото е приключение да си спомниш… J

Наистина, ако четете това, значи сте вече на правилното място, където чудесата се случват и един жанр ще се възроди от славното си минало, за да погледне напред в бъдещето. Сега няма да обясняваме какво са и какво бяха книгите-игри. Вместо това ще говорим за доброто и как то винаги побеждава. И нали стана дума за фейсбук, наскоро на мен като един от създателите на този сайт, ми попадна една картинка. В първия момент не разбрах какво има на нея, приличаше ми на част от някаква жилища кооперация. После се вгледах внимателно и видях, че става дума за балконски перваз, в чиито дупки в бетона беше поникнало живо зелено растение, а от долу (под снимката) пишеше с големи букви: „ЖИВОТЪТ ВИНАГИ НАМИРА НАЧИН!”. Сега се сещам за тази снимка, в главата ми се прожектират като на филм корици, заглавия и хора, с които се запознах покрай книгите игри. Тогава изведнъж си дадох сметка, че горният израз важи с  пълна сила и за този жанр. Защото ДОБРОТО (също като Живота) ВИНАГИ НАМИРА НАЧИН да се прояви, а всички ще се съгласите, че книгите-игри бяха нещо добро, хубаво и стойностно. Често това „добро” в тях присъстваше като ориентир на героите и почти винаги в края на всяка книга доброто възтържествуваше и лошите бяха наказани. Тази справедливост изобщо не е наивна или погрешна, напротив, тя указва, че добрите героите и техните добри решения са в основата на ПРАВИЛНАТА СТРАТЕГИЯ за успех. Трябва да си глупак, за да си въобразиш, че ще спечелиш с нечестиви средства и мисли. Светът не е построен да мисли така!

Но какво общо има всичко това с този нов сайт, който от днес славно поема по пътя си в опит да приобщи към себе си всички фенове на игрите в България? Много просто, защото каузата на този сайт е добра и справедлива, също както са добри и справедливи персонажите, които напътстват героя в книгите-игри. И ние от сайта не случайно сме взели страната на доброто и вярваме, че то ще предреши крайния конфликт в битката със злото. А то злото има много измерение, например безпътица, отчаяние, бездуховност… Ние, създателите на сайта Книги-Игри.НЕТ вярваме, че книгите-игри са част от решението всичко онова лошо да не се прояви, а вместо него да имаме градивност, енергия и творчество. И книгите-игри ще ни помогнат за това, както са го правили и преди. Защото като в добрите приказки, накрая ДОБРИТЕ ВИНАГИ ПОБЕЖДАВАТ!

С този сайт ние от Книги-Игри.НЕТ официално заявяваме, че сме такива! Затова и сме готови да побеждаваме и то рамо до рамо с герои от ранга на самите ВАС!

Да пожелаем Честит Първи Рожден ден на новия и лъскав сайт Книги-Игри.НЕТ!

Какво мислиш за тази статия?

Подобни статии

Остави коментар