Архив

Получен е поздравителен адрес от ИК „Еквус Арт“

0
Споделяния
0Точки

На служебния мейл на сайта днес ни писа г-жа Галина Томова-Станкева – издател на първата в България книга-игра със заглавие „Огнена пустиня“, появила се у нас още през далечната 1992 година. Благодарим за вниманието и по-долу публикуваме писмото й:

Здравейте, приятели на сайта Knigi-Igri.NET!

Моите адмирации за огромните усилия, положени от вас, които доведоха най-сетне до появата на този сайт! Той вече е факт и доказва, че книгите-игри не са „мъртви“!
Когато преди много-много години издадох „Огнена пустиня“ – първата книга игра у нас – бях убедена, че този тип книги имат читатели и бъдеще, макар че компютърните игри навлизаха бързо в България и „крадяха“ почитатели на книгата. Много учителки и родители ми телефонираха, а и идваха в офиса, за да ми благодарят лично, че с тези занимателни четива съм спомогнала за приобщаването на децата към книгата изобщо. И тогава, и сега, в това виждам най-голямата си заслуга.
Години по-късно, когато пълнех колата с бензин и поисках фактура на името на „Еквус Арт“, момчето от бензиностанцията се усмихна широко и каза, че е израснал с нашите книги-игри. По-голяма радост от това няма за един издател.
Наскоро един капитан от Главното управление на противопожарната охрана се свърза с мен с молба да се сдобие с поредицата „Кървав меч“ – гордея се, че „моите книги“ са възпитали такива красиви, напети и достойни млади мъже.
Искрено вярвам, че този сайт е необходим и ще стане много популярен сред младите хора. Книгите-игри не са само носталгичен спомен, но все още имат своите фенове.
Още веднъж пожелавам успех на сайта и на всички негови почитатели!
Поздрави,
Галина Томова-Станкева
Издателство Еквус Арт

Какво мислиш за тази статия?

Подобни статии

Остави коментар