Архив

Сайтът се прави! Очаквай откриване!

0
Споделяния
0Точки

Новината пусна: Дамян Христов

Изпърво беше „Buhal.org”. Замислен първоначално като Българският сайт за настолни и книги-игри, тази страница никога реално не се осъществи. Нейните инициатори бяхме аз и един запален фен на име Иван Беров, с който си поставихме за цел да създадем един алтернативен сайт за игри, в който за компютри почти нямаше да се говори.

Вместо това в „Бухала” (както галено наричахме сайта двамата, по идея на стилизирания бухал на заглавната страница, който Иван с много любов нарисува) щеше да се пише за настолни ролеви игри, бордови стратегии, игри с фентъзи карти и, разбира се, за може би вече отживелите, но неумрели книги-игри.

Всъщност именно книгите-игри беше това, което ни накара да започнем съвместна работа. Във всеки случай, макар Иван Беров да беше чудесен художник, а аз да бях пълен с идеи, без сериозен уеб дизайнер каузата и на двама ни беше почти обречена. Случи се най-лошото, че в един момент Иван реши да прекрати участието си по проекта, а новите хора, които дойдоха междувременно, се оказаха неспособни да продължат идеята без художник и дизайнер, които реално да генерират сайта от нищото. Работата ненадейно стихна.

Но не за дълго! Тогава се появи Вилиан Стефанов, настоящият администратор. Той имаше своя предишен опит от любителски сайт, посветен на книгите-игри. Желанието му бе да създаде обаче един съвсем нов, модерен и да кажем напълно професионален сайт по темата. Без художник щеше да е наистина по-трудно, но нали и аз все още не се бях отказал. Все още можехме да разчитаме и на други нашия приятели, които ни захранваха с материали и обещаваха своята пълна подкрепа, когато сайтът наистина се реализира.

В същия момент двамата с Вилиан си давахме ясно сметка, че „Buhal.org” едва ли е най-подходящото и разпознаваемо име за един сайт, посветен на игри. След дълго обсъждане и дискутиране, решихме, че именно книгите-игри ще бъдат фокусът на сайта, а в бъдеще време ще се мисли за развитието на сайта към други игрови насоки. Реши се и името на сайта и домейнът беше закупен и регистриран официално като Knigi-igri.NET Сега в момента сайтът се прави. Ако си попаднал тук по случайност, не забравяй да се върнеш обратно към Коледа, когато Knigi-igri.NET вече се очаква да функционира както трябва.

Във всеки случай, не си длъжен да мълчиш! Регистрирай се във Фен Зоната на сайта и ни прати едно съобщение (до Дамян, или до Вилиан), или направо ни пиши коментар на info@knigi-igri.net , където ни кажи как ти се струва напредъка на сайта. Ако обаче си наш проверен човек, който знае много добре за какво става въпрос и може би ни познава лично – то тогава задължително ни пиши! Така или иначе все още има още доста работа по завършването на сайта и пускането му в експлоатация. И всеки един съвет по разработката му е повече от търсен и желан. Колкото до нас, слава богу, екипът ни се разшири с още един и – надяваме се – кадърен програмист!

Да кажем добре дошъл на сайта на Калин „SoulRaiser” Димитров, който съвсем от скоро се зае да внесе в ред огромната база данни от книги-игри в каталога на сайта. Благодарности и на Чавдар Ликов, който ни прати инфо за авторите в секцията ТОП 6 и ни помогна при съставянето на списъците по различните раздели в сайта. Не можем да не споменем и нашите приятели от Варна Християн „Ridler“ и Богдан „Bhaal“ за чудесните им преводи на игрови материали, които ще намерят място при нас.

Специални поздрави и за Жорко Велчев, и Бранимир Събев, които не се отказаха и докрай вярваха в идеята на сайта, дори когато реално сайт все още нямаше. Адмирации и на всички знайни и незнайни автори и писатели на книги-игри, художници, издатели и преводачи на този жанр в България и по света. Без вашия усилен труд, скъпи творци, този сайт нямаше от къде да черпи вдъхновение. А литературата от този тип наистина е нещо страхотно и завладяващо! А сега да се залавяме за работа, защото феновете ни чакат!

Очаквайте следващото включване и още новини малко преди официалната премиера на сайта, което по наши изчисления се очаква да стане някъде към или след Коледа 2010. А дотогава ще си попълваме секциите, ще подреждаме каталога с книги и ще бистрим окончателния дизайн и изглед на сайта. Очаквайте скоро откриване на нашия официален адрес https://knigi-igri.net/ и се върнете обратно тук, когато всичко ще бъде завършено!

Какво мислиш за тази статия?

Подобни статии

Остави коментар