Новини

30 години от смъртта на Ивайло Рунев (Рене Вален)

0
Споделяния
0Точки

На 12.02.2024г. се навършват точно 30 години от кончината на Ивайло Рунев, познат сред феновете на книгите-игри с творческият си псевдоним Рене Вален, под който пише фантастичната книга-игра „Галактическият гигант“ и планува поне още 2 книги-игри, които, за съжаление, така и не успява да реализира. Можете да изиграете „Галактическият гигант“ онлайн на https://gamebook.bg/ebooks/galakticheski-gigant

Ивайло Рунев

Ивайло Рунев е автор на първата в България библиография на фантастична литература, „Библиография на фантастичната литература, издавана в България в периода 1866 – 1987 година“, като освен това е и един от най-големите фенове и притежател на една от най-големите лични библиотеки с фантастика в България.

Ивайло Рунев

Сътрудник и съставител на много книги, издадени от издателствата „Орфия“, „Бева прес“, „Ролис“. Фен-енциклопедист №1 на България. Председател на клуб „Иван Ефремов“ от 1978 до кончината си през 1994 г. Взел е активно участие в работата на международния фендъм на Евроконите в Познан, Любляна, Будапеща, а също и на Соцкона в Коблево. Заместник-главен редактор на сп. ORPHIA. Президент на издателство „Орфия“ през 1990 г. През 1995 г. на Еврокона в Тимишоара посмъртно е получил званието „фен №1“.

Какво мислиш за тази статия?

Подобни статии

Остави коментар