Ролеви игри

D&D сетингът Birthright („Рождено право“) най-после се появи и на български

0
Споделяния
0Точки

…Кралят беше застанал на терасата на върха на най- високата кула в своя замък, откъдето зорко се взираше към далечните хълмове… И сякаш някъде там, кралят разпознаваше силуетите на своите собствени войници, които в момента се сражаваха храбро с армията на вражеския владетел. Капки дъжд и лека мъгла се стелеше около краля, загърнат в неговите кралски одежди, който вече бе предугадил, че войната беше единственият възможен ход. Кралят, разбира се, беше готов да се изправи срещу една такава съдба, и за себе си, и за цялото кралство – и лично беше назначил най- добрите военачалници и генерали, капитани, но и най- обикновени войници, решили да защитават честта на родината… Тогава и кралският Магьосник застана до краля в кулата, а неговото могъщество на вещ чародей можеше сериозно да предреши изхода от сраженията на войската и да донесе победа на кралството… Но дали мощта на краля, мощта на неговия Магьосник, както и мощта на всички негови генерали и войници, щяха да се окажат достатъчно силни, за да триумфират над врага, с който в момента се водеше люта битка?! Или, напротив, още утре целият замък на краля щеше да бъде обсаден, а портите на крепостта просто щяха да се разпаднат изпод ударите на вражеския таран? Или дъжд от стрели щеше да се изсипе над краля и всички негови придворни още в призори? Да, за всичко това гледката от кулата мълчеше и, поне до момента, Съдбата още не беше написана…

…Наистина тук от високата кула кралят нямаше как да предвиди изхода от тази битка. Владетелят понамести кралския си пръстен с печат на пръста си, но си личеше, че се вълнува и самият той не знаеше какво да очаква.

Точно тогава и един вестоносец изскочи някъде изпод каменното стълбище на кулата, стискайки в ръката си изписан и изцапан с мастило кожен свитък: „Съобщение от твоя генерал, Ваше величество!“, а тук новодошлият куриер почти се задъхваше, докато изричаше тези думи.

Кралят нетърпеливо грабна пергамента с треперещите си пръсти от вестоносеца и бавно го разтвори, взирайки се остро в изписания с изящни букви и мастило свитък…

                                                                                     ***

Готови ли сте да приемете предизвикателството да решавате съдбата на цял един приказен континент?

…В тази нова и иновативна D&D кампания и в най-епичния AD&D сетинг от всички създавани някога, Кралската корона и Кралският жезъл стават Ваши!

Почувствайте тръпката от това да управлявате не просто странстващи герои, а могъщи владетели, които ще коват съдбините на цели кралства, а също така и да изживеете легенди в сблъсъци на Вашите армии… D&D сетингът Birthright („Рождено право“) ще Ви предостави една епична и незабравима кампания в света на D&D, както никоя друга D&D кампания досега! Влезте в ролята на смели Бойци-военачалници, Магьосници-собственици на магически кули, Свещеници-управители на храмове, както и на Мошеници-главатари в Гилдията на Крадците в кралството. Всички тези и съвсем неочаквани роли в новия D&D сетинг вече няма да бъдат просто на герои, а на наследници от древни и кралски кръвни линии. Да, в тази игра Вие ще бъдете потомци на древни и могъщи империи, и наследници на кръвни династии, както и ще контролирате съдбата на далечни и приказни земи. Но, все пак, бъдете готови да се изправите срещу враговете си… Вече не просто обичайните Чудовища или от други раси, а също наследници като Вас, които няма да се спрат пред нищо, а ще се опитат да Ви съкрушат, отнемайки Ви напълно кралската кръв и придобитите Ви могъщества…

Създайте своето фентъзи кралство в света на онлайн ролевата игра D&D на български!

Ролевата игра с кралствата Birthright в света на D&D ще се заиграе за първи път от фенове на български, които ще се опитат да изградят своя собствена империя и като част от вселената на Тъмници & Дракони!

Добре дошли в света на D&D Birthright, където легендите стават действителност и властта е във Вашите ръце! Станете горди наследници на герои от изминалите векове, за да въздигнете своята собствена империя, да създадете съюзи с могъщи владетели и да управлявате земи по Ваш избор.

Сега вече няма да сте просто наблюдател на филм или книга, а жив участник в една грандиозна и епична история. Вашите решения ще имат последици, които ще формират света около Вас и ще влияят върху съдбата на цели народи. Призовете могъщи рицари, магьосници и бойци, които ще преследват своите цели, използвайки магията, политическите интриги и бойната стратегия.

Изживейте удоволствието от вълнуващите сражения, гордостта от изграждането на своето кралство и вълнението от преследването на легендарни артефакти. С Вашето участие в играта, светът на Birthright ще бъде още по-жив и по-непредсказуем от всякога. Подгответе се да стъпите на пътя на смелите и безстрашни воини, магове, герои и владетели. Пригответе се да управлявате света, който оживява пред вас, и да оставите следа в историята на расите, които го населяват!

В играта Birthright, който е част вселената на Ролевата игра Тъмници & Дракони, виртуалните светове и величествените битки с армии се сливат в едно! Създайте Вашите герои в онлайн среда чрез платформата Fantasy Grounds, където Birthright става по-достъпен и по-ентусиазиращ от всякога: представете си, че се намирате във виртуално кралство и всеки Ваш ход ще има реални последици, а всеки един стратегически избор ще се отразява върху развитието на играта. От Ваша страна ще разполагате с богат избор от инструменти за управление и следене на Вашето владение – от политически маневри до икономически стратегии, както до възможност за битки с цели армии!

Fantasy Grounds Ви дава възможността да взаимодействате на български и с други играчи от България, които също ще споделят Вашата страст към приключенските ролеви игри. Създайте социални връзки, сключвайте съюзи и водете епични битки със своите приятели, докато се изправяте срещу предизвикателство след предизвикателство в магическия свят на D&D Birthright.

Виртуалната среда на Fantasy Grounds Ви позволява да се потопите в един изцяло нов свят, без да се налага да напускате уюта на дома. Изследвайте безкрайните земи на континента, водени от въображението Ви, и изживейте вълнуващите приключения в Birthright от най-удобното Ви място.

В следващите няколко статии ще доразкрием света на Birthright, както и ще споделим начини как да се включите в играта, но още от сега можем да заявим, че участието в Birthright ще е безплатно и достъпно за всички. Освен статии, ще проведем и видео обучение на играчите, така че начален опит в Dungeons & Dragons, в Birthright и в платформата Fantasy Grounds няма да се изисква. От всички Вас се очаква единствено добра интернет връзка и желание за научаване на нови неща!

Като време за провеждане на играта планираме това да се случи есента и зимата на 2023, а дотогава следете нашия сайт, където ще пускаме актуални новини от напредъка на проекта. Също така, играта по Birthright включва земи и владения с много и най-различни кралства по картата, така че очаквайте грандиозен сблъсък между два и повече отбора от играчи, като всеки един тийм ще защитава честта и замъка на своята собствена територия. И нека приключенията ни започнат!

Всички въпроси към играта изпращайте смело на нашия имейл адрес: info@dungeon-factory.net

Какво мислиш за тази статия?

Подобни статии

Остави коментар