Арена 2: Беглец

От Джордж М. Джордж

Всеки ден милиони бойци се обучават в хиляди различни школи. Провеждат се стотици бойни турнири по всевъзможни правила и с невероятно разнообразие на стиловете. Освен тях хиляди филми, компютърни игри и книги се опитват да задоволят ненаситната човешка жажда за "кървави зрелища". Сред цялото това многообразие на "многоликата, хилядоръка жестокост", два почти незабележими острова, толкова малки, че не могат да бъдат открити на повечето карти, блестят със славата си като "диаманти сред късчета стъкло".

Известно е, че когато еднообразието на ежедневието претовари човешкия организъм, той винаги намира начин да се защити. За никого не е тайна, че обикновено „предпазният клапан избива“ по един и същи начин. От древността до днес един защитен механизъм действа жестоко и безотказно с учудваща ефективност. Ако към него се прибави вечният стремеж за „самоутвърждаване на личността“ и жаждата за „голяма и бърза слава“, като буквално „се смазва конкуренцията“. Резултатът е очевиден!

Всеки ден милиони бойци се обучават в хиляди различни школи. Провеждат се стотици бойни турнири по всевъзможни правила и с невероятно разнообразие на стиловете. Освен тях хиляди филми, компютърни игри и книги се опитват да задоволят ненаситната човешка жажда за „кървави зрелища“. Сред цялото това многообразие на „многоликата, хилядоръка жестокост“, два почти незабележими острова, толкова малки, че не могат да бъдат открити на повечето карти, блестят със славата си като „диаманти сред късчета стъкло“.

Единият от тях, „Царството на гладиаторите“, е известен със своя ежегоден, престижен турнир, в който за „чест и слава“ учат най-добрите бойци на планетата. Вторият, „Циркът на Нороши“, е неговия пародиен вариант. Единствено малцина „познавачи с дебели портфейли“ знаят, че „Циркът“ е единственото място, където могат да се наблюдават „истински двубои до смърт“. Сред тях островът е известен като АРЕНАТА.

Поради „особеностите на турнира“ АРЕНАТА често страда от недостиг на „доброволци“, в такъв случай хората на Нороши прескачат до по-големия си съсед и отвличат по някой и друг „заблуден боец“. Какво пък толкова! В древния Рим също са използвали роби и военнопленници.

За съдбата на един от тези съвременни роби-гладиатори ще трябва да се погрижиш ти, читателю. Твоят герой опита силите си в годишния майсторски турнир и за съжаление се провали още при първата си среща. Докато самотен и нещастен се съвземаше от шока на загубата, една красива дама се появи в стаята му и… ето, че ти си един от гладиаторите на зловещата АРЕНА.

Като истински майстор на бойните изкуства ти успя да се справиш с най-силните бойци на АРЕНАТА, извоюва си бойното име Гладиатора и стана един от нейните шампиони.
Като истински рицар-кавалер ти набързо завоюва сърцата на две прекрасни дами и като истински дипломат съумя да помириш чувствата им в името на общата цел. Накрая, като истински свободен човек ти не се примири с робството на АРЕНАТА и се опита да избягаш. С измама те заловиха и… така завърши първата част на приключението.

Категории

Поредица

Издател

Страници

160

Държава

България

Език

български

Добави ревю