Арена 3

От Джордж М. Джордж

Още с първата си схватка новият боец показва завидни умения и печели едновременно няколко неща. Сдобива се с бойното име Гладиатора, завладява сърцата на две "прекрасни дами" и си спечелва смъртен враг в лицето на досегашния шампион. Новият герой на Арената (с помощта на читателя, разбира се) проявява великолепното си бойно майсторство и демонстрира изненадващи способности на опитен интригант. За съвсем кратко време успява да елиминира най-опасните си противници, да помири, в името на общата цел, чувствата на "претендентките за сърцето му" и да стане новият Шампион на Арената. Прави неуспешен опит за бягство и... попада в подъл капан.

На тези от вас, които не са чели предишните две части на АРЕНАТА, предлагам кратко описание на събитията до този момент. Един с нищо незабележим остров в Южно Китайско море е известен на „познавачите“ като „Царството на модерните гладиатори“. Всяка година там се провежда престижен боен турнир, в който по сложна система на елиминиране мерят сили и умения най-добрите бойци на планетата.

Желаещите са много, но далеч не всеки от тях има шанс да попадне във Външния Кръг на Дванадесетте Майстори. Шест места са запазени за тези, които вече са участвали и са победили в поне един кръг на турнира. Двама участници се избират от Мегабойците на Вътрешния Кръг — бивши шампиони на турнира, които вече са се оттеглили от активни състезания, но продължават да обучават млади бойци. Последните четирима трябва сами да извоюват мястото си, като участват и победят в един от Предварителните турнири. Всеки боец, преминал през сито на Предварителните турнири, има добър шанс да стигне върха и много по-реалната възможност да отпадне някъде по средата. Разбира се, има неудачници, които поради лоша подготовка или лош късмет се провалят веднага.

В един, общо взето, обикновен ден „лош шанс и нечестен противник“ стават причина някакъв млад, но много перспективен боец да напусне Предварителния турнир още след първата схватка. Докато младежът, сърдит и самотен, за стотен път преживява и премисля поражението си, едно симпатично момиче се появява в хотелската му стая и… го приспива с помощта на екзотична отрова. Младежът се събужда в тясна килия и след бурни и болезнени „дебати“ с някакъв очевидно луд тип, открива, че е станал един от робите-гладиатори на АРЕНАТА — място, където богати любители на смъртоносни двубои могат да разменят парите си срещу кървави зрелища.

Още с първата си схватка новият боец показва завидни умения и печели едновременно няколко неща. Сдобива се с бойното име Гладиатора, завладява сърцата на две „прекрасни дами“ и си спечелва смъртен враг в лицето на досегашния шампион. Новият герой на Арената (с помощта на читателя, разбира се) проявява великолепното си бойно майсторство и демонстрира изненадващи способности на опитен интригант. За съвсем кратко време успява да елиминира най-опасните си противници, да помири, в името на общата цел, чувствата на „претендентките за сърцето му“ и да стане новият Шампион на Арената. Прави неуспешен опит за бягство и… попада в подъл капан.

След като го залавят, Гладиаторът открива, че едва сега трябва да се сблъска с „по-лошата страна“ на Арената. Лудият Нороши, Господар и Повелител на шоуто го включва в турнира на „Майстори на оръжието“. Героят никога не е участвал в истински въоръжен двубой, но с умение, упоритост и пак с читателска помощ успява да се справи и да оцелее. Разбира, че непрестанните му успехи дразнят Господаря на Арената и оня е решил да го убие. Започва едно съвсем непланирано бягство, което за късмет е успешно. Гладиаторът се измъква от „лапите на Смъртта“ и се установява в Хонконг. Започва да подготвя завръщането си и заслуженото Отмъщение.

Съдбата обаче изведнъж решава да му обърне гръб и… новата игра започва.

Категории

Поредица

Страници

159

Държава

България

Език

български

Добави ревю