Краят на Трошача

От Сим Николов

В тиха лятна вечер от горичката излиза една сянка и тръгва бавно по брега на езерото Ноя. Сянката не е нито звяр, нито призрак. Това си ти – Клим, княз на Илир, владетел на разорено княжество, в което от години насам вилнее Трошача. Откакто Богът на бурята изваял от камък страшния великан, хората тук не знаят покой. Ти вярваш, че не всичко е загубено. В тази древна земя е скрито едно непобедимо оръжие. Ако намериш Сияйния меч, ти ще победиш Трошача и ще възстановиш съсипаната държава, а разрушеният град Илир ще възкръсне от пепелта.

В тиха лятна вечер от горичката излиза една сянка и тръгва бавно по брега на езерото Ноя. Сянката не е нито звяр, нито призрак. Това си ти – Клим, княз на Илир, владетел на разорено княжество, в което от години насам вилнее Трошача. Откакто Богът на бурята изваял от камък страшния великан, хората тук не знаят покой.

Ти вярваш, че не всичко е загубено. В тази древна земя е скрито едно непобедимо оръжие. Ако намериш Сияйния меч, ти ще победиш Трошача и ще възстановиш съсипаната държава, а разрушеният град Илир ще възкръсне от пепелта.

Категории

Поредица

Издател

Страници

136

Държава

България

Език

български

Добави ревю