Новини

От печат излезе „Фенъл Брокула и Тайната на сатъра“, която ще сервира на гладната българска аудитория нова порция пародийност с кулинарния си шедьовър

0
Споделяния
0Точки

От печат излезе „Фенъл Брокула и Тайната на сатъра“книга-игра в хумористичен стил, която в 67 епизода ще ви потопи в приключенията на бъдещият граф Брокула.

Фенъл Брокула и Тайната на сатъра

„Роча ДеСтефанов е псевдоним на творчески колектив с главен художествен ръководител Димитър Стефанов, известен още и като съавтор и в един друг колектив от автори, именуван Колийн Ливингстън, чиято, творба „Ной“ е един от пародийните лакмуси и на Новата вълна в книгите-игри в България.

И както може да се очаква, той сервира на гладната българска аудитория нова порция пародийност с кулинарния си шедьовър за Фенъл Брокола. Присъединете се към Фенъл във вечната битка между доброто и злото, светлината и мрака, овесената каша и пицата с шпеков салам и ананас. Срещнете любовта на живота си и разберете защо е обречена.

Книгата спокойно може да се използва като кулинарна разходка на маса и по седянки из страната. Добре овкусена с пикантен хумор и сладко-кисела сатира, тя е правилната добавка за всяка една нашенска трапеза, осемдесетарска библиотека или непланирана обекуска. Не чакайта втора покана, защото всички думи ще бъдат изядени до зарана!“

***

Пророчеството беше ясно като кристална топка! Третият син на граф Брокула – младият Фенъл, беше предопределен да спаси планетата Хортофагия от гнета на злия месомаг Скари Сатър.

Младият Фенъл растеше злоядо и слаботелесно хлапе, за разлика от по-големите си братя, Джърки и Хем, и никой не очакваше от него велики дела. Графът се гордееше с първите си двама сина – пълни негови копия, набити и яки като пънове, и гледаше изпод вежди върлинестия, луничав изтърсак. Пък слугите шушукаха, че графинята на едно пиршество прекалила с ликьора от сладка коприва и на сутринта се събудила в чуждо ложе, а девет месеца по-късно…

***

Книгата-игра може да бъде прочетена безплатно в елетронната библиотека за онлайн четене на книги-игри GameBook.BG на: https://gamebook.bg/ebooks/fenal-brokula-i-tainata-na-satara , а за най-върлите фенове на жанра се предлага и книжно издание, след уговорка на лично съобщение с автора ТУК .

Какво мислиш за тази статия?

Подобни статии

Остави коментар