Новини

Появи се иновативен сайт за безплатно онлайн четене на книги-игри, в който можете да се забавлявате докато играете

0
Споделяния
0Точки
GameBook.BG е електронна библиотека, предоставяща голямо разнообразие от книги-игри за онлайн четене. Тук ще превърнете ченето в забавление само с няколко клика на мишката. Към момента имаме над 30 заглавия с книги-игри и продължаваме да качваме нови! Освен това преживяването е напълно безплатно и неангажиращо.

Повечето, сред тук читателите, най-вероятно помните възхода, а после и падението на книгите-игри, особено ако сте родени някъде около 90-те години. А може би за първи път се запознавате с това фантастичното чудо, на този тип интерактивен литературен хибрид, и имате интерес да прочетете книга-игра.

В едно кратко изречение се опитахме да поберем какво точно представляват книгите-игри, какво могат да Ви дадат (ако все още не знаете) и с какво са успели да оставят отпечатък в съзнанието на своите стотици почитатели през годините на своето съществуване, а именно – книгите-игри в GameBook.BG са интерактивни онлайн пособия, които въвличат своя читател в различни фентъзи и баснословни среди, като го правят техен главен герой.

Какви ползи ще получите от книгите-игри в GameBook.BG

Познанието чрез обратна осмоза или чрез държане на книгата под възглавницата все още не е възможно, така че четенето си остава единственият начин да научите нещо ново и да бъдете по-образовани. Динозаврите не са чели книги и вижте какво се случи с тях!

Електронните варианти на книгите-игри, които ще намерите в GameBook.BG са напълно безплатни – без платени абонаменти, скрити такси или платена регистрация, така че се възползвайте максимално от това.

Ето няколко интересни факта за четенето на книги-игри от платформата GameBook.BG:

  • Развиват умението за водене на разговор и подобряват социализирането;
  • Никога няма да Ви създадат проблеми със съседите, защото няма как да се оплачат, че четете твърде шумно;
  • Няма документиран случай за наранен човек от книга-игра, докато я е четял – така че, напълно безопасно е!

Защо препоръчваме да опитате GameBook.BG

Кога за последен път прочетохте текст от самото начало до края, без да се отегчите? Бързате ли все да прелистите текста или да преминете към нещо друго, което Ви се струва по-интересно? Тази неспособност да се запази вниманието и да се привърши определена задача от край до край надделява над сегашната младеж и дори се превръща в сериозна тенденция с ужасяващи резултати – не само сред най-младите, но все по-често дори обхваща и представителите на по-опитната школа.

Различни проучвания сочат, че все повече хора нямат нужното търпение да се отдадат на дълбок и дълъг текст, като от книга, а предпочитат максимално кратки резюмета, каквито преобладават най-вече в Интернет пространството. Но защо нещата вървят на там? Защо все повече хора вървят в тази мрачна посока? Досещате ли се и сами? Причината за това е, че все повече се избягва и пренебрегва четенето на книги. Все по-често се предпочитат друг вид забавления, в които има повече динамика, повече звукове, светлини и забързани сцени. Но умът не се нуждае от тях, колкото и да не ни се вярва. Умът се нуждае от приятни и отпускащи сетивата моменти, такива каквито ще намерите докато четете книга.

Книгите-игри, които ще намерите в GameBook.BG ще излекуват Вашата липса на т.нар. когнитивно нетърпение, както и ще Ви забавляват и ще обогатят фантазията Ви, поднесени под формата на игра. Електронните книги-игри в листата на GameBook.BG превръщат четенето в забавление!

 

Какво мислиш за тази статия?

Подобни статии

Остави коментар