Новини

До месец излиза от печат сборното издание на „Конникът на Апокалипсиса“ и „Сянката на сатаната“, което ще бъде представено в Бургас [ + Предварителни поръчки]

0
Споделяния
0Точки

Скъпи приятели,

До месец се очаква да излезе сборният том на „Конникът на Апокалипсиса“ и „Сянката на сатаната“, който ще бъде представен на почитателите на жанра в Бургас, на 7ми април в Регионалната библиотека „Пейо Яворов“.

Конникът на апокалипсиса

На събитието да присъства и самият Любомир Николов, който отново, по традиция, ще разкаже любопитни неща около „Конникът на Апокалипсиса“ и жанра като цяло. Г-н Николов ще е и кръстник на новия „Клуб за интерактивно четене“ към библиотеката. 

***

В началото на VIII век арабите (наричани по онова време маври) завладяват почти цяла Испания. Християнски владения остават само две тесни ивици в северната част на полуострова. От края на същия век започва борбата за възвръщане на изгубените територии.

Конникът на апокалипсиса

Стъпка по стъпка християнските владетели изтласкват мюсюлманите все по-далече на юг, докато през 1492 година крал Фердинанд Арагонски превзема последното мавританско владение — Гранада.  Тези почти седем века на борба срещу ислямските завоеватели са наречени Реконквиста — един от най-славните епизоди в историята на европейското рицарство.

 

Конникът на апокалипсиса

***

Книгата-игра ще бъде издадена в 370 страници, на цена от 30лв. Предварителни поръчки можете да направите чрез формата по-долу. 

 

    Какво мислиш за тази статия?

    Подобни статии

    Остави коментар