Новини

За пореден път книгите-игри взеха участие в „Международният фестивал на игрите“, който посрещна феновете на жанра на Френската ривиера в Кан

0
Споделяния
0Точки

Завърши поредното издание на „Международният фестивал на игрите“, който тази година се проведе на Френската ривиера в Кан. Сред специалните гости, в секцията за книги-игри, присъстваха двама от доайените в жанра – Дейв Морис и Джонатан Грийн, които се срещнаха с френските си колеги Еманюел Керо, Фредерик Буи, Фредерик Мерен и още много други талантливи творци, за да обменят идеи и впечатления относно случващото се в жанра.

книги-игри

книги-игри

На събитието бе връчен и приз за най-добро френско издание на книга-игра за 2023та година, като наградата получиха Дейв Морис за „В бездната сред мъртъвците“ и Джонатан Грийн за „Нощта на некроманта“.

книги-игри

Освен това за третото си място в миналогодишният френски конкурс за най-добра книга-игра на 2023та – „Язтромо“, с бронз бе награден Жил Жуно с „Тера инкогнита. Чудесните маршрути на Жан дьо Мандевил“, която ще зарадва феновете и с превод на български.

Какво мислиш за тази статия?

Подобни статии

Остави коментар