Новини

До края на годината излизат продълженията на култовите „Нощта на върколака“ и „Огнена пустиня“, които ще зарадват феновете на книгите-игри в общ сборник

0
Споделяния
0Точки

Първото интересно продължение на „Огнена пустиня“ се казва „Долината на откраднатите сънища“ и е дело на Бранимир Събев, който е познат на читателите с произведенията си в хорър жанра.

Главен герой в това мащабно приключение отново е познатият ни дървар от Старата гора. Невъобразимо Зло отново се надига над света, а неговото въплъщение се е настанило в черната крепост на магьосника Агамор, сразен от героя ни в предишната книга-игра. В това епично приключение героите ще впрегнат целия си арсенал от вълшебни предмети и оръжия, за да се изправят пред нови и стари врагове в опита си да спрат Абсолютното зло.

„Могъщо зло превръща земите в изпепелена пустош, а мъртвите войни и създания се надигат отново, за да се бият на негова страна. Срещу чудовищните орди се изправят трима епични герои, умели в битките и въоръжени с могъщи магически предмети, но дали силите им ще са достатъчни?“

***

Проклятието на върколака

„Проклятието на върколака“ от Димитър Стефанов е продължение на мрачното фентъзи на Колин Уолъмбъри „Нощта на върколака“, чието действие се развива двадесет години по-късно. Главен герой е отново благородникът Леодил от първото приключение, вече кралски съветник на спасения от него крал Деотен. Историята започва с необяснимото изчезване на краля. Леодил тръгва към понастоящем изоставения кралски замък Алтагор, за да го търси, заедно с дъщеря си Анна, която е станала изкусен стрелец с лък, и с Пино де Маладига, който е станал негов добър приятел след събитията от предишната книга-игра. На героите им предстои да прекарат една изпълнена с опасности и драматични ситуации нощ в появилите се отново тресавища край замъка Алтагор, за да се опитат да сложат най-после край на проклятието на върколака – този път завинаги.

***

Игрочетенето на „Проклятието на върколака“ се състоя на 13ти октомври в клуб „Абордаж“, а това на „Долината на откраднатите сънища“ тепърва предстои и ще се проведе на 29ти ноември на същото място. За повече информация можете да погледнете официалното събитие във фейсбук ето ТУК.

Какво мислиш за тази статия?

Подобни статии

Остави коментар