Ревюта

Ревю на „Императорската серия“ – интригуваща история, в която ще търсиш изгубените пощенски марки на цар Фердинанд

0
Споделяния
0Точки

На 01.10.2023 беше обявено началото на първото издание на конкурса за книги-игри “Зар и Петле”, който предизвика голям интерес сред обичащите интерактивния жанр. Участваха популярни в общността личности, които се бореха за две предметни награди и вниманието на публиката.

Едно от интригуващите имена бе това на Борис Воденичаров, който преди няколко години впечатли с дебютното си произведение „30 минути в Бъдещето”. Знаех какво мога да очаквам от автора и не останах подведен…

„Императорската серия” е поредната доза приключения в Стара Загора, но този път главният герой не е любознателен младеж роден по време на комунистическа България, а прясно завършил в днешно време студент, който се труди като строител докато си намери работа по специалността.

И ако Момчил от „30 минути в Бъдещето” беше обаятелен и умен персонаж, то Александър Димитров е по-скоро безличен и без особено висока обща култура наш съвременник.

Докато в поредния ден на строителната площадка Сашо вибрира бетона, телефонът му иззвънява и получава тайнствена покана за интервю за работа в Пловдив. Оказва се, че това е фирмата на неговия чичо, който е в обтегнати отношения със своя брат и баща на главния герой.

Ако все пак племенникът му реши да изслуша разказа и предложението на чичо си, ще може и ние да стартираме приключението: търсенето на пощенските марки от Имперската серия на Фердинанд.

За помощник на Александър е зачислен стар филателист от Тополовград на име Панайот Георгиев, който на всичкото отгоре е особняк и скъперник, но за сметка на това има сериозни подозрения къде може да бъдат открити пощенските марки.

Императорската серия

Дали двамата ще успят да се сработят и преодолеят различията си породени от възрастта им? Ще се възползвате ли от услугите на местната актриса и изкусителка Зина Славева?

Императорската серия

А може би ще потърсите информация от затворник в Бургаския затвор? Ако ли не, винаги може да се преоблечете като интернет техници от фирма „Верея кабел”…

Историята в „Императорската серия” е изключително интригуваща, а на моменти и забавна. Много любопитно беше да се проследи как филателиста Панайот от пазещ поведение в началото, стана превъзбуден и циничен заради близостта до заветните пощенски марки.

Актрисата Зина също е колоритна и характерна за нашето време персона. Най-обикновен си остана главният герой Александър, но подозирам, че такъв е бил замисълът на автора – да се подиграе на материализма и апатията, които са обзели днешната младеж.

Императорската серия

И докато историята и атмосферата са силата на тези 60 епизода, играта е по-слабото им звено. Двете основни характеристики са решителност и шанс, подпомагани от кодови думи и зарове.

Интересното тук е, че по време на много от проверките в напрегнатите моменти, нещата се решаваха от вашите физически характеристики и социален статус – какви очи имате, коя зодия сте или какво образование сте завършили. Авторовата трактовка на тези реални показатели вероятно ще изненада много от вас, но това също е част от чара на произведението.

Ако „30 минути в Бъдещето” ви е харесала, обезателно прочетете и „Императорската серия” – няма да се разочаровате!

6.3ОЦЕНКА

НАШАТА ОЦЕНКА

„Императорската серия“

„Императорската серия” е поредната доза приключения в Стара Загора, но този път главният герой не е любознателен младеж роден по време на комунистическа България, а прясно завършил в днешно време студент, който се труди като строител докато си намери работа по специалността.

Предимства

  • Интересна история в съвременен старозагорски сетинг
  • Колоритни герои
  • Може да запишете бройка

Недостатъци

  • Главният герой е най-малко интересният персонаж
  • Може да се желае повече в игрови аспект
  • Ако запишете бройка, то е при негативен развой

ОЦЕНЯВАНИ

История
7
Атмосфера
7
Игра
5

„Императорската серия“ може да бъде прочетена онлайн на: https://gamebook.bg/ebooks/imperatorskata-seria

Какво мислиш за тази статия?

Подобни статии

Остави коментар