Ревюта

Ревю на „Сенки във Фечис Пойнт“ – книга-игра за хора, които обичат свръхестественото и мистериите

0
Споделяния
0Точки

„Сенки във Фечис Пойнт“  е книга-игра за хора, които обичат свръхестественото и мистериите.

Първото нещо, което прави впечатление е корицата! Невероятна е! Дори без да си я отворил, тя говори за страх, ужас, мистерия, объркване, водовъртеж, несигурност. Във всеки щрих от корицата, като че ли има вратичка, под която започва нов, отделен свят.

Сенки във Фечис Пойнт

Всъщност, коя е авторката Виктория Хенкокс? Бих казала, изключително интересна личност. Както самата тя казва в интервю : „ Ами основното нещо при мен е, че много бързо се отегчавам от всичко. Израснах в Манчестър, Северна Англия, но исках да „разширя хоризонта си“ и се преместих в Берлин, после в Брага /Португалия/ и след това отново в Берлин… Нещо сходно е и с кариерата ми. Завърших специалност „Биохимия“ в университета, след това станах медицинска сестра, после учител, .. създавам текстове за електронно обучение. Имам израз, който може би най-точно ме описва : „Jack of all trades, master of none/ „добър в много неща, специалист в никое“/.

Сенки във Фечис Пойнт

Като че ли чрез книгите-игри, които създава, пресъздава друг свят, в който може би пресъздава собствените си страхове?!?

В тази книга-игра влизаш в образа на собственика на детективска агенция „Окултни разследвания Окам“, а новия случай отвежда теб и екипа ти във Фечис Пойнт – комплекс с изоставен фар, Център за практически учения Анку и малък енорийски храм. Повикани сте на това странно място, защото има дълъг списък със свръхестествени и загадъчни събития – странни звуци, човешки силуети, предмети, които се движат сами, мистериозни изчезнали хора.

Сенки във Фечис Пойнт

Изправяш се пред напълно необясними явления и животът на всички е заложен на карта. Въпросът е, дали ще избереш правилният път и ще успеете да се измъкнете от това място навреме или лудостта ще те превземе?!

Още в увода на „Сенки във Фечис Пойнт“ , главният герой – ти, „изповядваш непоклатимата философия, че независимо колко странно може да изглежда някое явление – зад него винаги се крие съвсем рационално обяснение. И до сега нищо не те е опровергавало“ .

И в същият този момент, потапяйки се в историята, тя прави всичко възможно да опровергае тази „непоклатима философия“. И успява!

Сенки във Фечис Пойнт

Бих казал, че тази книга-игра не е от лесните и до сега като че ли докато четях други книги-игри все успявах да стигна до края им от първия път. Тук обаче, овладях емоцията, дадох си няколко дни, в които да напредвам постепенно и да обмислям решенията си и така да стигна до успешен край. На пръв поглед историята е праволинейна, но многото варианти за избор, ти дава от една страна усещането, че дори и да сгрешиш, то като че ли ще има и опрощение и ще стигнеш до успешен финал. От друга страна, тези няколко варианта на избор, сякаш те вкарват в един лабиринт от решения.

Сенки във Фечис Пойнт

„Сенки във Фечис Пойнт“ е отлично написана като сюжет и ни провокира да се замислим следващия път, когато спонтанно искаме да изречем „винаги“ или „ никога“.

9.1ОЦЕНКА

НАШАТА ОЦЕНКА

Сенки във Фечис Пойнт

Гордееш се с това, че винаги намираш логични обяснения за така наречените паранормални явления. Но само докато следващият случай не те отвежда до Фечис пойнт. Списъкът със свръхестествени феномени в това красиво, но и мрачно място, е доста дълъг: човешки силуети в сенките, предмети, които се движат сами, мистериозни изчезвания на хора, както и необяснимo голям брой… сепии! Ти и твоят екип имате само броени дни да стигнете до дъното на тази мистерия, защото на карта е заложен животът на всички вас!

Предимства

  • Увлекателна хорър история

Недостатъци

  • Многото избори, които понякога могат да ни въвлекат в един лабиринт от решения

ОЦЕНЯВАНИ

История
8.9
Атмосфера
9.5
Игрови елементи
9

Какво мислиш за тази статия?

Подобни статии

Остави коментар