Ревюта

Ревю на „Спасете, Титаник“ – едно невъобразимо в действителността пътуване във времето

0
Споделяния
0Точки

Невъобразимото в действителността пътуване във времето е задача, поверена на един журналист на свободна практика, чието битие и репутация не са за завиждане.

Точно на такъв ли персонаж е отредено да промени хода на съдбата в глобален план, за да бъде предотвратена не само масовата трагедия в Атлантическия океан, но и за да се запази безценния живот на най-вече на един пътник?

Името му е Уилям Хигинс, като в интерес на истината става дума за човек, който по никакъв начин не се отличава от останалите. Но той трябва да оцелее, защото поколението, което ще създаде, ще даде тласък за възпирането на колосални безумия в развитието на човешката история за векове напред.

Спасете Титаник

Да, може да се наложи да се изправите и пред труден избор – дали измъкнете само Хигинс от атлантически апокалипсис или ще се стремите да спасите всички? Второто ще бъде особено сложна задача, защото трябва да убедите капитан Смит и дежурните офицери, че заплахата от айсберг е наистина сериозна. В зависимост от вашия подход те могат да ви се доверят или да ви пренебрегнат.

При втория вариант ще трябва да търсете вариант за оцеляване единствено на Хигинс, но и това не е лека задача. Ще се опитате ли да го качите на една от спасителните лодки, преоблечен в рокля? Или ще сглобите плавателен съд от подръчни средства? Внимавайте много, защото изборът, който правите, ще определи бъдещето на човешката цивилизация. Стана ли вече твърде объркващо?

Спасете Титаник

Е, да не забравяме, че такъв наратив проповядват и филмови класики като “Терминатор” и “Завръщане в бъдещето”. И при тях главните герои пътуват назад във времето, за да променят хода на събитията. Не се безпокойте, вие няма да загинете при потъването на кораба – поне така ви гарантира гласът от бъдещето. А какво ще постигне главният герой в “Спасете Титаник”?

Това зависи само от вас – читателите, играчите, приключенците.

8ОЦЕНКА

НАШАТА ОЦЕНКА

„Спасете, Титаник“

Един обречен кораб плава към своята гибел сред ледените вълни на Атлантика. Всички сили на съдбата са се обединили срещу него. Много скоро сблъсъкът с айсберг ще донесе смърт на стотици хора. Корабът се нарича ТИТАНИК. Само един човек знае истината – това си ти! Защото само преди ден си получил категоричната заповед: Спасете ТИТАНИК!

Предимства

  • Интересна история с добре описани събития
  • Истинско приключение в което съдбата на героите е в твоите ръце

Недостатъци

  • Липсва дневник, който още повече да ангажира читателя с играта

ОЦЕНЯВАНИ

История
9
Атмосфера
9
Игрови елементи
6

Можете да прочетете книгата онлайн тук: https://gamebook.bg/ebooks/spasete-titanik

Какво мислиш за тази статия?

Подобни статии

Остави коментар