Новини

Събитието „Книги-игри – 33 години от първото им издание в България“ среща феновете с Любомир Николов-НАРВИ в Sofia Station Club

0
Споделяния
0Точки

Social Station Club Ви среща с автора поставил началото на един популярен в България жанр – книгите-игра, книгите в които героят си ти. Нека заедно да отпразнуваме 33 години от създаването на първата книга игра в България с писателя фантаст – Любомир Николов.

На 13.12.2023 г. от 18.30 ч. феновете на книгите-игри ще имат уникалната възможност да се докоснат до интерактивната реалност на книгата–игра в уютната атмосфера на Social Station Club на ул. „Бачо Киро“ № 8A, етаж 4.

Любомир Николов е български писател, преводач и редактор. Той е „бащата на жанра“ книга-игра в България. За този жанр е работил и е известен под псевдонимите Колин Уолъмбъри и Тим Дениълс. Той е известен с преводите на четири от книгите на Дж. Р. Р. Толкин – „Властелинът на пръстените“, „Силмарилион“, „Недовършени предания“ и „Децата на Хурин“.

Любомир Николов е носител на наградите „Еврокон“ (Франция, 1987), „Соцкон“ (1989) и „Гравитон“ (2001) за цялостно творчество. Носител е на Читателска награда за най-добър фантастичен роман на десетилетието (2002), Награда на Съюза на преводачите и Награда „Кръстан Дянков“. Книгата „Ледената цитадела“ печели награда за „Българска книга на годината“ за 2014 г. и за „Най-добра книга-игра“ от Национални фантастични награди 2015. На същите награди, Любомир Николов печели приза за най-добър преводач.

Очакваме ви! Вход свободен!

среща с Любомир Николов-НАРВИ

Какво мислиш за тази статия?

Подобни статии

Остави коментар