Ревюта

Ревю на „Сгнарк Намръщения и камите на Дракона“ – увлекателен разказ-игра с чувство за хумор

0
Споделяния
0Точки

„Сгнарк Намръщения и камите на Дракона“ е по-скоро разказ-игра, който честно казано отлагах известно време да започна. Защо ли? Може би заради заглавието. Всъщност текстът е написан приятно, думите са подредени много добре и създава усещането за плътност. Като се прибави и закачливата нотка с чувство за хумор, с най-голямо удоволствие можеш да се увлечеш в историята.

Авторът на този разказ-игра е Николай Николов – Козия. За него може да се каже, че той е писател по душа, а освен това и PR специалист, автор на книги-игри, разказ-игра, научно-фантастични разкази, проза и поезия. 

Николай Николов - Козия

Самият той казва, че в България от писане може да се живее и точно това сърце, което влага в думите е причината те така да увличат читателите. А защо е Козия? Защото през тийнейджърските си години си пуска брадичка. 😁

Николай Николов те запознава с историята, в която ти си Сгнарк Намръщения –  бивш наемник, умел с меча, жените и виното, брутален, но и далновиден тип. Заедно с отец Бретон – член на Ордена на пророците, спасяват Кралството „от преврата на гилдията „Слуги на Дракона“.  По време на тази мисия Сгнарк се срещат с капитан Кабрас – войн от гвардията на краля, а по-късно в знак на благодарност е назначен за кралски съдия.  

разказ-игра

Започва една мистериозна история в която Сгнарк Намръщения е преследван от тайнствени убийци и трябва да се бори за живота си. Героите са описани много живо – Сгнарк, отчето, Кабрас, Харим.. Да, историята е кратка, но си има начало, завръзка, преживяване и развръзка. В това отношение може да се каже, че приключението е добре структурирано.

Въпреки това има и неща, които мога да кажа, че не са доизпипани игрово.  Почти в началото на разказа-игра ти се казва на коя гилдия са камите, както и че ти си я разбил, а след това, вървейки си към вкъщи се чудиш, кой стои зад всичко това и с какво си го провокирал.

Другото странно нещо е, че персонажът Харим, който е представен като професионалист в хвърлянето на ножове, не успява да те уцели безброй пъти ???

Въпреки тези дребни детайли обаче, „Сгнарк Намръщения и камите на Дракона“ е описан от Николай Николов увлекателно, с добро въведение, а освен това имаш няколко начина по които можеш успешно да завършиш играта.  И дори и да е налице доза късмет от който да зависи играта ти, емоцията, която е вложена в сюжета и чувството за хумор, като закачка, оставя приятното усещане за хубава история.

7ОЦЕНКА

НАШАТА ОЦЕНКА

„Сгнарк Намръщения и камите на Дракона“


Сгнарк е брутален, но разсъдлив войн, умел с меча, жените и виното. Някой желае смъртта му и той ще трябва да открие кой и защо, ако иска да я предотврати.

Предимства

  • Увлекателна история, с добро въведение, отлична сложност на играта, яснота кой е твоят герой
  • Имаш няколко начина, в които можеш успешно да завършиш играта

Недостатъци

  • На моменти има някои неточности в текста. Например персонажа Харим, който е представен като професионалист в хвърлянето на ножове, не успява да те уцели безброй пъти.

ОЦЕНЯВАНИ

История
6
Атмосфера
9
Игра
6

Можеш да изиграеш книгата онлайн ето тук: https://gamebook.bg/ebooks/sgnark-namrashteniq-i-kamite-na-drakona

Какво мислиш за тази статия?

Подобни статии

Остави коментар