Новини

Излезе първи брой на списанието за книги-игри „Агамор“, което е с обновен формат и визия

0
Споделяния
0Точки

С този брой списанието за книги-игри прави гигантски скок в развитието си, като най-сетне се сдобива с име – Агамор, както и с обновен формат и визия. Съдържанието не отстъпва на външния му облик и в броя ще намерите не само пълноцветни вътрешни страници, но и:

„Сезон на тайни“ от Радослав Апостолов, познат ви като автор на „Убежището“ от брой 4 на „Призвание герой“. В тази атмосферична история ще имате не един, а цели петима герои – приятели, решили да празнуват Коледа в отдалечено българско селце. Там им предстои да разплетат кълбо от мистерии в най-дългото интерактивно произведение, публикувано някога в списанието.

„Миранда“ на Евгени Томов е едно от най-добрите произведения, написани за конкурса „Черно петле“ 2021. В тази екшън фантастика ще ръководите отряд космически командоси на мисия до един от спътниците на Уран. Предстои ви тактическа игра, съчетана с интересен сюжет.

„Мелинда: Първи пламъци“ на Кирил Иванов е своеобразен трибют към „Котарака и черният нарцис“ и ни представя малко познат момент от света на Крея. Провален морски десант, разбита флотилия и много смърт! Оцеляла като по чудо, Мелинда трябва да впрегне арсенала си на огнена магьосница, ако иска да оцелее насред земите на гоблините.

„Космически изроди“ е дебютът на Питър Ейтан в интерактивната форма. В тази кратка хумористична фантастика ще влезете в ролята на космически тираджия, който решава да се притече на помощ на дама в беда.

„Колекционера“ от Ал Торо е изненадата на броя, която пазехме до последно. Този нов разказ-игра от родоначалника на Новата вълна е съвременен трилър, в който млада жена е преследвана от тайнствен непознат.

В броя ви очакват и много допълнителни материали, обединени около една обща тема – 30-годишнината от зараждането на жанра в България: „30 причини да обичаме книгите-игри“ е своебразен лексикон от спомени на фенове, „30 въпроса към Майкъл Майндкрайм“ е обширно интервю с едно от най-големите имена в жанра, придружено от галерия с илюстрации от неиздаденото продължение на „Отново заедно“, а в „30 мразовити истории“ ще си припомните или тепърва ще научите кои са „зимните“ книги-игри.

Не липсват и традиционните рубрики От кухнята на майстора с откъс от бъдещия учебник на Ал Торо, Разпарчетосване с ревю на „Асасините от Алансия“, Наше село с обзор на първата у нас Работилница за писане на книги-игри и Игротека, както и две чисто нови авторски колонки – Калъч и Декодер.

Какво мислиш за тази статия?

Подобни статии

Остави коментар