Новини

Списание за книги-игри събира старите издания от брой 1-4, но този път с по-интересни илюстрации и качествен печат

0
Споделяния
1Точки

Сборно издание на първите четири броя на Списание за книги-игри, публикувани в периода 2012-2015 г. като самостоятелни издания в малък формат и тираж. Като пето произведение в изданието е добавен и брой 2.5 и други допълнителни материали, в духа на новите броеве. В големия формат произведения са освежени също и с нови илюстрации и пълноцветен вътрешен печат.

  • „Карибски вълни“ – Дебютната книга-игра на Недялко Петров ни вкарва в кожата на млад моряк, който започва да плава на каперски кораб – пирати, упълномощени от дадена държава да нападат чужди кораби. Книгата е само 32 страници, но на тях ви очаква дневник, система за игра и повече приключения, отколкото бихте предположили – спечелването на място на кораба, нападение на селище и дори морска битка!
  • Карибски вълни 2“ – За продължението на „Карибски вълни“, авторът е избрал същата рецепта – събиране на колоритен екипаж, кръчмарски и морски битки, малко романтика, а както се подразбира от заглавието и както е редно да бъде във всяка пиратска история, очаква ви и търсене на легендарно съкровище!

  • Мутирала плът“ – В тази история ще бъдете пренесени в ужасяващите условия на зомби-апокалипсис, където животът ви (и този на красивата ви приятелка, Джени) ще зависи от това дали ще успеете да се снабдите с медикаменти, храна и оръжие. Очакват ви опасности на всеки ъгъл, странни съюзници и мутирали същества! Освен на хартия тази книга-игра може да бъде прочетена онлайн и тук: https://gamebook.bg/ebooks/mutirala-plat
  • Невероятните приключения на Дядо Коледа“ – В духа на Коледните празници, в неговата кратка хумористична книга-игра вие ще влезете в ролята на не кого да е, а на самия Дядо Коледа и ще трябва да се справите с нелеката задача да раздадете подаръците на деца и възрастни по цял свят (освен ако идеята не ви кефи и не решите да раздадете само на послушните деца християни, например). Очакват ви застаряващи снежанки, пияни джуджета, пра-дядо Коледа и още куп колоритни герои.
  • Финалът“ – Дунав (Русе) и Витоша (Бистрица) влизат в епична битка за купата на аматьорската лига! Кой ще спечели, зависи само от ТЕБ… и рефера! В тази книга влизате в ролята на Никодим Паров, някога легенда на русенския футбол, доскоро даскал по физическо, а в това приключение – треньор, амбициран да донесе успехи на ФК „Дунав“. В стоте епизода ще изиграете само един мач – срещу бистришките тигри на Бойко Борисов. Освен на хартия тази книга-игра може да бъде прочетена онлайн и тук: https://gamebook.bg/ebooks/finalat

В изданието са включени още и интервю с един от радетелите на жанра – Виктор Атанасов (Ringlas), повече за историята на първите „тетрадки“ (жаргонното наименование на тези броеве, произлизащо от формата и захващането на страниците с телбод), както и други допълнителни материали.

Какво мислиш за тази статия?

Подобни статии

Остави коментар